Το ResPublica, σε συνεργασία με τον Περικλή Σταμπουλή, Πλωτάρχη του Π.Ν. και με υλικό από την Υπηρεσία Ιστορίας Ναυτικού (ΥΙΝ), διοργανώνει αφιέρωμα στην ιστορία του θρυλικού πολεμικού σκάφους «Αδρίας».

Στις 6 Δεκεμβρίου του 1943, όσοι βρίσκονταν στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας έγιναν μάρτυρες ενός περίεργου θεάματος. Ένα πλοίο με κομμένη την πλώρη του εισερχόταν στον στρατιωτικό λιμένα. Ήταν το Αντιτορπιλικό «Αδρίας». Το πλοίο που αρνήθηκε να πεθάνει. Η ιστορία του έγινε θρύλος και αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο ναυτικό κατόρθωμα των Ελλήνων στον 20ο αιώνα. Την Κυριακή το απόγευμα στις 5 Δεκεμβρίου στις 18:00, θα σας παρουσιάσουμε την ιστορία του θρυλικού Αντιτορπιλικού, η οποία παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και κρύβει αρκετές «κινηματογραφικές» στιγμές. Θα παρουσιαστεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό, μέρος του οποίου ίσως βλέπει για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας!

Συμμετέχουν:

Περικλής Σταμπουλής, Αξιωματικός Π.Ν., μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές,
Γιώργος Κουτσαντώνης, (ResPublica), Μεταφραστής/Διερμηνέας, Αρθρογράφος,
Μιχάλης Θεοδοσιάδης, (ResPublica), Διδάκτωρ Διεθνούς Πολιτικής Θεωρίας και Φιλοσοφίας.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί μέσω της ιστοσελίδας του ResPublica στο Facebook (https://www.facebook.com/respublicagr), στο Youtube (https://www.youtube.com/c/ResPublicaGr/videos) και στο Twitter (https://twitter.com/GrRespublica).