2021 – μια χρονιά ιλίγγου και μετάβασης – κυριευμένη από την πανδημία του COVID-19, με τον βαθύ αντίκτυπό της σε όλο το φάσμα της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής, σε παγκόσμια κλίμακα – από το γεωπολιτικό και το κοινωνικο-οικονομικό έως το καθαρά υπαρξιακό πεδίο.

2021 – 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης κι έναρξη των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας.

Στην αυλαία της νέας χρονιάς, στον απόηχο των πρωτοφανών γεγονότων στην Ουάσινγκτον και την αλλαγή προεδρίας στις ΗΠΑ, το ResPublica καλεί στη διαδικτυακή αγορά του τον Διδάκτορα Γεωπολιτικής και Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων Γιώργο Φίλη. Στο πλαίσιο της συνάντησης, η οποία θα λάβει χώρα την Παρασκευή 22.1 στις 18:00 (ώρα Ελλάδας), θα έχουμε την ευκαιρία να θίξουμε και να αναλύσουμε πολλά από τα τρέχοντα και φλέγοντα, υπό το πρίσμα της γεωστρατηγικής, της πολιτικής αλλά και του πολιτισμού.

Θα θέλαμε, στο ResPublica.Gr, να σκιαγραφήσουμε και να αναλύσουμε την βέλτιστη στάση της Ελλάδας και τις απαραίτητες συντονισμένες κινήσεις, το μακρόπνοο σχέδιο και την πολυδιάστατη οργάνωση που απαιτούνται, από την κεντρική εξουσία, για να σταθούμε στα πόδια μας ως κυρίαρχη χώρα σε αυτόν τον κόσμο που αλλάζει γοργά και με τρόπο απρόβλεπτο.